Новини

“АД 242”

Стало доброю традицією, вже 15 років поспіль, працівниками бібліотеки Л.Л.Ангарською, Г.Г.Жулінською, викладачами М.Н.Бесарабом, В.М.Бурлакою в стінах агротехнічного коледжу Уманського НУС проводити поетичні заходи, присвячені Всесвітньому дню поезії, що відзначається 21 березня.
Так і цього року в рамках декади загальносвітніх дисциплін, у читальному залі бібліотеки відбувся літературно-мистецкий виховний захід «АД 242».
В гостях у студентів груп 13, 14, М 42 та викладачів (І.М.Сухиної, В.М.Сегеди, Н.С.Демченко-Ясинецької) побувала Світлана Іванівна Миронюк – мати загиблого кіборга – Андрія Мирорнюка, випускника нашого коледжу, яка представила свою збірку поезій «Пливе кача по Тисині. Мамко ж моя, не лай мені…», присвячену сину.
Працівники бібліотеки розповіли присутнім про героїчну оборону Донецького аеропорту, яка стала символом незламності та мужності українських військових, що тривала 242 дні: з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року. 242 дні українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ та проросійським бойовикам, затято відстоюючи малесенький клаптик української землі.
Разом з Андрієм Миронюком присутні згадали всіх загиблих під час АТО хлопців – випускників нашого коледжу та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.
Андрій Миронюк з 1990 -1994 р.р. навчався в Уманському технікумі механізації сільського господарства. Викладачем у нього була Валентина Миколаївна Сегеда, яка зворушливо розповіла про студентські роки Андрія, його захоплення та вподобання.
Микола Никифорович Бесараб звернувся до студентів і наголосив про розуміння ними єдності та цілісності України, її багатонаціонального народу. Закликав до прагнення жити в Україні, шанобливого ставлення до історії, культури та традицій українського народу. Представив збірки поезій, які були видані викладачами, студентами та співробітниками коледжу.
Користуючись нагодою, що Світлана Іванівна завітала до коледжу, увазі присутніх були представлені її картини, які вона нещодавно почала писати, і на які її надихнули і події 2014 року, і художні твори її сина Андрія.
Комп’ютерну презентацію підготував Володимир Миколайович Бурлака, також він представив книгу Андрія Миронюка «Кавказ UA».

03 04 18 02

03 04 18 03

03 04 18 04

03 04 18 05