Новини

370 днів у камуфляжі

«370 днів у камуфляжі»
«У час страшної агресії Росії проти нашої суверенної держави багато інформації надходить до нас з джерел масової інформації. Однак, чи є картина, створена ними достатньо повноцінна? Адже відомо, що психологія сприйняття віддалених від нас подій складається за принципом: одне загублене життя – трагедія, сотні загублених – статистика. Саме для того, щоб кожен з нас буквально пережив буденні реальні моменти тяжкого іспиту сучасного воїна України, реальний стан та положення речей у загальному хазяйстві нашої багатостраждальної армії, якраз і покликана ця неординарна та відверта книга. Цінність цієї книги у тому, що вона безпосередньо пропущена через біль, страждання, боротьбу та сподівання самого автора книги, дієвого патріота, хороброго воїна, не байдужого до будь-якого прояву несправедливості. Твір написаний у формі щоденника, що надає читачеві відчуття безпосереднього психологічного контакту з автором»: так Юрій Бржечко написав про книгу Петра Солтиса «370 днів у камуфляжі. (Записки артилериста)».
Самооборонівець, здолбунівчанин Петро Солтис пробув на війні на Сході України більше року: з осені 2014-го по осінь 2015-го. Відчув і побачив “найгарячіші” моменти воєнного протистояння між Україною і Росією. Він пішов захищати рідну землю добровольцем і з першого по останній день перебування на Сході України вів щоденник, де записував усе, що відчував, що відбувалось навколо нього.
21 травня у читальній залі бібліотеки  коледжу Петро Олегович презентував свій фронтовий щоденник, адже переконаний, що українці повинні знати, що насправді відбувалось на гібридній війні Росії проти України у той час, коли служив він.
Ознайомив з автором книги заступник директора Петро Бенескул, схвальну характеристику Петру Солтису надала волонтерка Уманської міськрайонної волонтерської організації  «Разом»  Інна Титаренко.
На презентацію завітали студенти груп 11,13,14, завідувач відділення загальноосвітньої підготовки Л.Галушко, викладачі: Н.Виштакалюк, Т.Ковтун.
Допомогу в організації заходу надали працівники бібліотеки Л.Ангарська, Г.Жулінська, викладач Ю.Корж.
22 05 19 01
22 05 19 02
22 05 19 03
22 05 19 04
22 05 19 05