Новини

День поезії

День поезії

          Чергове, березневе зібрання цінителів поетичного слова в Агротехнічному коледжі Уманського НУС проведено за участі відомого в Україні і Європі поета, лауреата трьох літературних премій, члена Національної спілки письменників України Поліщука Петра Миколайовича.

         Голова циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Кужель Р.В. дала коротку характеристику автору поетичних збірок, як добротного майстра класичної форми сонету, поетичного сонетарію, сонетних вінків. У класичних віршованих формах звучать легко, ігристо та доступно новостворені поетом слова-ряди, номінативні і називні речення, поширені означення, синтаксичні повтори. Підкреслено художнє оформлення творів, яке зроблене особисто автором видань.

         Викладач Терезюк Н.Ф. інформувала про Всесвітній день поезії, який проводиться згідно рішення міжнародної організації ЮНЕСКО, про поетичні традиції наших колежан. Розповіла про дев’ять збірок поезій, виданих викладачами та студентами за останні роки.

         Автором була презентована його нова вже сімнадцята книга – «Вінки сонетів», яка недавно видана на замовлення Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської обласної державної адміністрації. Наш гість відповів на чисельні запитання присутніх студентів та викладачів.

03 04 19 01

03 04 19 02

03 04 19 05

03 04 19 03

03 04 19 04

03 04 19 06