Новини

Global Money Week 2024

Ми живемо у складний час мінливого сьогодні і непевного завтра. В умовах війни ми стикаємося не лише із проблемами власної безпеки, але й з безліччю викликів, що стосуються нашого фінансового добробуту.

Фінансова грамотність під час війни – важлива навичка, володіння якою дасть змогу розумно та раціонально розпоряджатися грошима, захистити свої заощадження від знецінення, розпізнати «пастки фінансових шахраїв» та шахрайські схеми і не втратити власні кошти. Вчитися та поліпшувати свій рівень фінансових знань, розвивати навички та здібності, що можуть бути корисними для особистого та професійного життя, можна  у будь якому віці.

З 18 по 22 березня в Україні тривала кампанія Global Money Week 2024 (Всесвітній тиждень грошей). Вже десятий рік поспіль Національний банк України підтримує цю міжнародну інформаційну ініціативу з фінансової обізнаності та є її офіційним координатором в Україні.  “Захистіть свої гроші, убезпечте своє майбутнє”  – це офіційна тема Global Money Week у 2024 році.

Наш навчальний заклад уже всьоме долучився до міжнародної ініціативи і протягом тижня студенти економічного відділення брали участь в різних просвітницьких заходах, які навчали безпечному управлінню грошима, відзначали важливість відповідального та інформованого ставлення до особистих фінансів, усвідомлення потенційних фінансових ризиків та вміння захищати свої гроші.

 Студенти груп Ф29, Б210, Ф38 та Б39 відвідали шість просвітницьких вебінарів НБУ, під час яких дізналися: про останні тенденції у світі платіжного шахрайства, особливості та ключові правила платіжної безпеки в інтернеті, отримали практичні поради як протидіяти шахрайству в умовах війни;  про те, як розвивається сфера банківських послуг, як і коли виник Національний банк України, як з’явилася та де виготовляється сучасна гривня; повчальні історії українських фальшивомонетників, як підробляли та як карали за фальсифікацію грошей; як інформація змінює наше мислення і поведінку, як маніпулюють свідомістю в телеграмі та TikTok та як мінімізувати вплив інфовірусів на людей під час війни.

19, 20 березня студенти груп Ф29 та Б210 змагалися в інтерактивній онлайн Kahoot – вікторині «Світ грошей». Студенти виявили обізнаність не лише у особливостях функціонування грошей, як економічної категорії, але й з’ясували цікаві факти про гроші у буденному житті нашого суспільства. Переможцями у Kahoot – вікторині стали: Грицина Софія (Ф29) та Довгошия Ярослав (Б210). Вітаємо переможців Kahoot – вікторини та усіх, хто долучився та спробував свої сили у чесній і відкритій боротьбі.

19 березня Деркач Т.А. зі студентами групи Ф29 провела заняття-гру “Правда чи Брехня” (за матеріалами Junior Achievement Ukraine).  Під час гри студенти шляхом діалогу та обговорення, випробували свої знання щодо фінансових понять, правил захисту власних акаунтів та гаджетів, фінансових ризиків, інвестицій тощо. 

20 березня викладачі циклової комісії обліково-фінансових та економічних дисциплін Ільчук М.Я., Мельник Ю.М., Деркач Т.А.  відвідали конференцію “FinLit Forum: розвиток фінансової грамотності в освіті”, яку організовують спільно Національний банк України, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерства освіти і науки України за підтримки Проєкту USAID “Інвестиції для стійкого бізнесуˮ.

Під час заходів в рамках кампанії Global Money Week 2024 (Всесвітній тиждень грошей) студенти економічного відділення коледжу мали змогу прокачати свої «скіли» у сфері фінансів, зокрема сформувати відповідні знання, уміння та навички, що забезпечать прийняття розумних та зважених фінансових рішень для досягнення  власного добробуту та фінансової  стійкості. Ми бажаємо усім стабільних доходів, раціональних витрат, суттєвих заощаджень, бути фінансово грамотними, успішними, підкорювати вершини, досягати цілей, здійснювати мрії!

Захищаючи свої гроші ви захищаєте своє майбутнє у мирній вільній та незламній Україні!

22 03 24 01

22 03 24 02

22 03 24 03

22 03 24 04

Т. Деркач, , Ю. Мельник, М. Ільчук

 #GMWUkraine2024

#ProtectYourMoney

#SecureYourFuture

 #GMW2024