Новини

Слово Кобзаря живе в наших серцях

Цьогоріч Україна відзначала 205-ту річницю від дня народження нашого земляка Тараса Шевченка. Саме цій даті був присвячений захід «Тарас Григорович Шевченко. Творчість періоду заслання», який 12 березня зі студентами груп 11 та 13  відділення загальноосвітньої підготовки провели Л.І.Товстенко та В.В.Джумига.

Студенти по-новому відкривали для себе Великого Кобзаря не тільки як поета, але і як художника, адже захід був організований не традиційно: це було своєрідне творчо-інтелектуальне шоу, де учасники спробували себе в різних ролях – і біографів, і географів, і літературознавців, і істориків.

Кожне повідомлення викликало інтерес у студентів інших груп, відбувалося жваве обговорення, доповнення почутого. Для більшості коментарів підкріпленням слугували репродукції картин Тараса Шевченка, його поезії, прекрасно продекламовані студентами, фрагментами фільму. Саме така робота дозволила наблизити Тараса Шевченка до студентства, зробити його, як сказали учасник «зрозумілим, рідним».

 Знаменним захід став ще й тому, що оприявнив незмінну сутність українського менталітету XIX ст. і XXІ ст.: і Тарас Шевченко і Олег Сенцов перебуваючи під «усевидящим оком» російського тоталітаризму, творили і творять українську культуру.

13 03 19 01

13 03 19 02

13 03 19 03

13 03 19 04

13 03 19 05