Новини

Економічний батл “Фінансові перегони з перепонами”

ЕКОНОМІЧНИЙ БАТЛ «ФІНАНСОВІ ПЕРЕГОНИ З ПЕРЕПОНАМИ»

Ми стільки матимемо, скільки знаємо.

Знання – це сила!

Френсіс Бекон

 

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) – щорічна глобальна ініціатива, що включає акції та заходи по всьому світу. Сучасній молоді потрібно здобувати знання і розвивати навички, необхідні для ухвалення впевнених і зважених фінансових рішень упродовж життя. Вперше заходи Global Money Week були проведені у 2012 році. У 2019 році Global Money Week вже ввосьме об’єднає учасників з різних країн світу. Долучились до проведення таких заходів і наші викладачі та студенти.

27.03.2019 року викладачі Булах І.І. та Шиманська О.В. запропонували студентам групи Ф-28 взяти участь у економічному батлі «Фінансові перегони з перепонами». Метою заходу було закріплення теоретичних знань у вирішенні економічних задач; засвоєння фундаментальних економічних знань; сприяння розвитку навичок раціональної економічної поведінки людини як споживача, найманого працівника, підприємця, власника доходів і платника податків, користувача суспільними благами тощо; формування навичок самостійної роботи при виконанні практичних завдань та узагальнення одержаних результатів.

У батлі змагались дві команди: «Статутний фонд економічного відділення» та «Золотий запас коледжу». Капітани кожної команди отримали маршрутні листи, згідно яких учасники рухались по станціях та виконувати різноманітні економічні завдання: економічні задачі, головоломки, ребуси, кросворди, цікаві завдання на ерудицію та логічне мислення. Задача батлу: за кожне правильно виконане завдання на станції команда отримує винагороду – призові бали у вигляді монет та призове слово, що є частиною певної фрази; коли всі частини фрази будуть зібрані, необхідно скласти економічний вислів відомої особистості, що зашифрований. Переможе та команда, що першою правильно назве вислів. На шляху до перемоги учасники мали 13 перепон – зупинок: «Математична», «Ребус», «Закодований термін», «Дешифратор», «Українська гривня», «Запитання – відповідь», «Історична», «Ерудит», «Економіст», «Я клієнт банку», «Станція казок», «Народна мудрість», «Бібліотека».

У разі, якщо команді не вдавалось зібрати всі частини вислову, але у неї є зароблені при успішному виконанні завдань батлу на різних станціях монети, то відсутні слова вислову можна було викупити на останній станції за певну ціну.

У результаті напруженої, самовідданої, нестримної, наполегливої та чесної боротьби перемогла команда «Золотовалютний запас коледжу»! Вітаємо наших переможців та бажаємо їм подальших успіхів у навчанні та майбутній професійній діяльності!

28 03 19 01

28 03 19 02

28 03 19 04

28 03 19 03

28 03 19 05