Новини

GLOBAL MONEY WEEK 2021

“Хочеш бути багатим – мусиш стати фінансово грамотним”

Роберт Кійосакі

Ми живемо у добу ринкових відносин, тому маємо бути компетентними в економічних питаннях. Раціонально розпоряджатися власними коштами, планувати власні доходи та витрати, складати та вести сімейний бюджет, формувати «фінансову подушку», правильно користуватися платіжними картками, зважувати фінансові ризики, розрізняти пастки фінансових шахраїв, ефективно зберігати кошти – сьогодні це не лише базові поняття фахової економічної освіти, але й необхідні практичні навики кожного з нас.

З 22 по 28 березня у світі тривав Global Money Week 2021 (Всесвітній тиждень грошей) – щорічна міжнародна інформаційна кампанія, яка покликана звернути увагу громадськості на фінансову освіту і фінансову грамотність.

Уже вп’яте наш навчальний заклад долучився до міжнародної ініціативи і протягом тижня студенти економічного відділення та відділення програмування брали участь в онлайн – заходах Національного банку України – офіційного координатора Global Money Week 2021 в Україні. Наші студенти відвідали шість просвітницьких вебінарів, під час яких дізналися про особливості становлення та діяльності НБУ, напрями його монетарної політики, особливості збереження цінової стабільності в сучасних умовах.

Також навчилися як користуватися Cashless, опанували лайфхаки з платіжної безпеки, провели стрес-тест особистих фінансів і з’ясували як забезпечити  власну фінансову стійкість в умовах невизначеності.

22, 23, 24 березня студенти груп Ф28, Ф38, Б39 приєдналися до святкових Kahoot Вечірок, де спробували  позмагатися в інтелектуальних іграх на фінансову тематику зі студентами інших навчальних закладів країни. Гідний рівень знань виявили студенти Юрій Макаренко (гр. Ф38) та Марія Вілонова (гр. Б39).  Крім того 22, 24 та 26 березня студенти брали участь у вікторинах Музею грошей на фінансову тематику у Instagram,  а також відвідали віртуальну екскурсію “Топ-5 експонатів Музею грошей НБУ”.

Захопливим для студентів став тематичний Kahoot Челендж, проведений 25 березня викладачами Мельник Ю.М. та Деркач Т.А. Студенти груп Ф28, Ф38, Б29, Б39, П37 та К46 виявляли обізнаність у функціонуванні ринку фінансових послуг, знання та вміння у плануванні свого бюджету та формуванні заощаджень, виборювали своє місце у загальному рейтингу. Найвищі сходинки у рейтинговому списку учасників посіли студенти: Марія Вілонова (гр. Б39), Аліна Коваленко (гр. Ф38), Богдан Кушнерик (гр. К46),  Анрій Феклістов (гр. Ф38).

Вітаємо переможців Kahoot Челенджу та усіх, хто долучився та спробував свої сили. Бажаємо усім стабільних доходів, раціональних витрат, суттєвих заощаджень, будьте  фінансово грамотними, успішними, підкорюйте вершини, досягайте цілей, здійснюйте мрії! Бережіть себе і бережіть свої гроші!

26 03 21 01

26 03 21 02

26 03 21 03

26 03 21 04