Новини

Плануйте свої гроші…

«Плануйте свої гроші, плекайте своє майбутнє»

Ми живемо у добу ринкових відносин, тому маємо бути компетентними у фінасових питаннях. Раціонально розпоряджатися власними коштами, планувати власні доходи та витрати, складати та вести сімейний бюджет, формувати «фінансову подушку», правильно користуватися платіжними картками, зважувати фінансові ризики, розрізняти пастки фінансових шахраїв, ефективно зберігати кошти – сьогодні це не лише базові поняття фахової економічної освіти, але й необхідні практичні навики кожного з нас.

З 20 березня по 2 квітня в Україні тривала кампанія Global Money Week 2023 (Всесвітній тиждень грошей). Вже вдев’яте Національний банк України підтримує цю міжнародну інформаційну ініціативу з фінансової обізнаності та є її офіційним координатором в Україні.

Наш навчальний заклад уже вшосте долучився до міжнародної ініціативи і протягом двох тижнів студенти економічного відділення брали участь в онлайн  та офлайн заходах.

 Студенти груп Б29, Б39 відвідали п’ять просвітницьких вебінарів НБУ, під час яких дізналися: як і коли виник Національний банк України, напрями його монетарної політики в сучасних складних умовах; про особливості платіжної безпеки, отримали практичні поради як протидіяти шахрайству в умовах війни;  про те, як розвивається сфера фінансових послуг, які вміння та навички допоможуть знайти роботу мрії в часи штучного інтелекту; про те, що гроші, у часи без інтернету й месенджерів, крім своїх обов’язкових функцій виконували ще й комунікативну, тобто сприяли обміну інформацією між владою та населенням.

22 березня студенти груп Ф28 та Б29 змагалися в інтерактивній інтелектуальній онлайн Kahoot – вікторині «Гроші рахувати – треба розум мати». Студенти виявляли обізнаність не лише у особливостях функціонування грошей, як економічної категорії, але й з’ясували цікаві факти про гроші у буденному житті нашого суспільства. Переможцями у Kahoot – вікторині стали: Кіртога Каріна (Ф28) та Жовтий Ярослав (Б29). Вітаємо переможців Kahoot – вікторини та усіх, хто долучився та спробував свої сили у чесній і відкритій боротьбі.

27 березня студенти групи Б29 під час заняття – інтенсиву «10 звичок фінансово грамотної людини» отримали знання та вміння щодо планування свого бюджету та способів формування заощаджень, провели стрес-тест особистих фінансів і з’ясували які саме звички дають змогу забезпечити власну фінансову стійкість в складних умовах невизначеності.

28 березня студенти групи Б39 під час тематичного онлайн заняття «Електронні платіжні інструменти: правила безпечного користування» дізналися про можливі та популярні шахрайські схеми в мережі інтернет, дієві способи протидії шахрайству та навчилися як зберегти свою платіжну безпеку, зокрема і під час війни.

30 березня студенти групи Ф38 на запрошення кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва брали участь в захопливій інтелект – грі для фінансистів, у якій у чесній і запеклій боротьбі перемогла – Дружба! Найкращими знавцями фінансової справи стали Карина Маринченко, Даниїл Гром та Віталій Завідняк. По завершенню гри викладачі гостинно  провели екскурсію кафедрою,  розповіли про особливості та переваги навчання в Уманському національному університеті садівництва.

Під час заходів в рамках кампанії Global Money Week 2023 (Всесвітній тиждень грошей) студенти економічного відділення коледжу мали змогу прокачати свої «скіли» у сфері фінансів, зокрема сформувати відповідні знання, уміння та навички, що забезпечать прийняття розумних та зважених фінансових рішень для досягнення  власного добробуту та фінансової  стійкості. Ми бажаємо усім стабільних доходів, раціональних витрат, суттєвих заощаджень, бути фінансово грамотними, успішними, підкорювати вершини, досягати цілей, здійснювати мрії! Плануючи свої гроші – плекати своє майбутнє у вільній та незламній Україні!

Т. Деркач, Ю. Мельник

Циклова комісія обліково – фінансових та економічних дисциплін

#ГраНавчанняДобробут, #GMWUkraine2023, 

#PlanYourMoney, #PlantYourFuture,  #GMW2023

02 04 23 01

02 04 23 02

02 04 23 03

02 04 23 04

02 04 23 05