Новини

Навчайся! Накопичуй! Заробляй!

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) — це щорічна всесвітня кампанія з підвищення фінансової обізнаності, спрямована на те, щоб акцентувати увагу на важливості опанування молоддю з раннього віку фінансових навичок, на здобуття знань, формування менталітету й поведінкової моделі, потрібних для прийняття зважених фінансових рішень, щоб у результаті досягти фінансового процвітання і фінансової стійкості. 

Цього року Всесвітній тиждень грошей відзначається одночасно у світі та в Україні з 18 до 24 березня 2024 року.

Ключова тема цьогорічного заходу – “Захистіть свої гроші, убезпечте своє майбутнє” – є актуальною для всіх країн-учасниць та набуває особливого значення в умовах війни в Україні. Оскільки вона концентрує увагу на безпечному управлінні грошима та підкреслює важливість відповідального й інформованого ставлення до особистих фінансів, усвідомлення фінансових ризиків та вміння захищати свої гроші від актуальних шахрайських схем.

Постійне гасло Global Money Week — “Навчайся! Накопичуй! Заробляй!”

Тема підкреслює важливість обізнаності  з:

  • правил безпечних фінансових операцій on-line;
  • ризиків можливого платіжного шахрайства; 
  • способів захисту свої персональних даних в Інтернеті.

У сучасному світі фінансова сфера стає більш технологічною, що значно ускладнює процес ухвалення рішень. Фінансова грамотність стає надзвичайно важливою, особливо в умовах, коли шахраї активно використовують зокрема й емоційний фактор, спонукаючи до швидких і необдуманих рішень.

20 березня викладачем Булах І.І. зі студентами групи Ф29 було проведено Kahoot з перевірки знань студентів по темі: «Поради з кібербезпеки та схеми шахрайства у воєнний час». В результаті запеклої боротьби, відповідаючи швидко і правильно на запитання вікторини, перемогу здобула Антоніна Грабченко, друге місце – Софія Грицина, третє місце – Ольга Ковальчук. Вітаю переможців! 

Також було проведено заняття на тему: «Історія шахрайства з грошима: від фальшивомонетництва до кібершахрайства» мета якого ознайомити студентів з історією розвитку шахрайства з грошима, із загрозами сучасного платіжного шахрайства та навчити правилам платіжної безпеки щоб уберегти їх від випадків шахрайства.

Тож на цьогорічних заняттях Global Money Week вчимо викривати брехню та шахрайство й усвідомлено ухвалювати рішення. Вірю, що кожне таке заняття  — це вклад у майбутнє нашої країни.

#GMWUkraine2024 та #ProtectYourMoney #SecureYourFuture #GMW2024 

21 03 24 01

21 03 24 02

21 03 24 03