Новини

День безпечного Інтернету

6 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). Ця міжнародна календарна подія виникла за сприянням організації Insafe починаючи з 2004 року. Вона відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого.

У всьому світі, День безпеки в Інтернеті відзначається в більш ніж ста країнах і координується об’єднаної мережею Insafe/INHOPE, за підтримки Європейської комісії, а також 31-им національним центром забезпечення безпеки в Інтернеті по всій Європі. Це чудова можливість поділитися важливою інформацією зі студентами та допомогти їм стати відповідальними користувачами Інтернету, нагадати, наскільки важливо зберігати в безпеці свої особисті дані та фінанси у світі сучасних технологій. 

Викладачем обліково-фінансових та економічних дисциплін Відокремленого структурного підрозділу Уманський фаховий коледж технологій та бізнесу УНУС, Булах Іриною Іванівною,  2 лютого 2024 року із студентами групи Ф29 проведено освітній захід на тему: “Поради з кібербезпеки та схеми шахрайства у воєнний час”. Для його проведення було використано матеріали на тему платіжної безпеки, розроблені експертами Національного банку України в межах Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству #ШахрайГудбай – презентацію та повчальне відео про платіжне шахрайство #ШахрайГудбай на тему : «Злам акантів у соціальних мережах та месенджерах, схема шахрайства «друг просить у борг»».

Дане заняття мало на меті ознайомити студентів із правилами платіжної   безпеки, із важливістю дотримання правил безпеки платежів та розрахунків в Інтернеті, поліпшити обізнаність молоді про кібергігієну та сформувати культуру безпечної поведінки у віртуальному просторі, вберегти студентів від    випадків шахрайства.

День безпечного Інтернету надає унікальну можливість для проведення заходів з безпеки онлайн разом зі всім світом. Всі ми разом робимо цей День в Україні – день заради безпечнішого та найкращого Інтернету! 

02 02 24 01

02 02 24 02

02 02 24 03

 #ДеньБезпечногоІнтернету, #ШахрайГудбай

Дякуємо за матеріали :

Центру фінансових знань “ТАЛАН”

та Національному банку України