Новини

“Скажи – “НІ!” булінгу”

«Скажи – «НІ!» булінгу»

Булінг (від англ. to bull — переслідувати) — діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.    

Із проявами булінгу в Україні стикаються 8 із 10 дітей. Такі дані оприлюднили в Українському інституті дослідження екстремізму. Таке явище, як цькування однолітків, поширюється по всьому світу, бо насильницька модель поведінки стає дедалі популярнішою. До чого може призвести ігнорування булінгу, як його попередити та чому поліція не завжди може допомогти? Чому таке відбувається у нашому суспільстві? Адже, якщо явище булінгу, яке у дорослих згодом переростає у мобінг, настільки поширене, то варто говорити про певні проблеми суспільства. Які саме причини могли зумовити  ситуацію, що склалася?

Саме на ці запитання та багато інших ми і намагалися дати відповіді на виховній годині  на тему «Скажи – «НІ!» булінгу»,  присвяченній цій гострій проблемі сучасності, яка була проведена 21 березня 2019 року для студентів групи 15 в приміщенні центральної міської бібліотеки. Ми висловлюємо подяку в.о. завідувача нотаріальної контори Уманської міської державної нотаріальної контори  Кравець Галині Василівні, яку було запрошено на захід, за цікавий матеріал, за  змістовну дискусію та працівникам бібліотеки  за допомогу в проведенні заходу.

Під час виховної години студенти ознайомилися з поняттям «булінгу», його наслідками, а також його видами – психологічним, фізичним, соціальним та кібербулінгом. Студентам доведено до відома чому важливо вчасно відреагувати, які основні ознаки булінгу та норми відповідальності за таку поведінку. Давайте зупинемо булінг разом!

Викладачі економічних дисциплін  Бабій І.В., Бовкун Н.М.

22 03 19 08

22 03 19 09