Новини

Узагальнююче заняття-конференція

«Математику слід вивчати ще й з тією метою, щоб набуті знання були достатні для звичайних потреб у житті»

(М.І. Лобачевський)

19 лютого 2019 року викладачем Виштакалюк Н.А. з групой 14 було проведено узагальнююче заняття-конференцію з теми «Застосування похідної у різних галузях науки» з дисципліни «Математика». Метою заняття було показати, що математика є однією з основних наук що вирішує такі проблеми, як зміцнення зв’язку навчання з життям, поліпшення підготовки молоді до трудової діяльності та саме вона створює необхідну теоретичну базу для кращого засвоєння спеціальних  предметів.

      Готуючись до заняття студенти створили творчі групи та підготували доповіді з презентаціями по застосуванню похідної у хімії, фізиці, техніці, економіці, географії, філології. А група істориків зібрала відомості про вчених які дійшли до відкриття похідної, назвали їх імена та проблеми, над якими вони працювали.

      Заслухавши виступи представників груп, було зроблено маленький крок на шляху до застосування математичних знань при розв’язуванні практичних завдань, і ще раз підтвердили, що математика – це наука, яка тісно пов’язана із нашим життям, професією. Її можливості – це коштовні перли, які потрібно не лінуючись, збирати у свій кошик знань.

      Під час конференції присутні переконалися, що обмінюючись думками, ідеями, знаннями та досвідом, люди нічого не втрачають, а багато чого набувають, а саме – нових знань.

19 02 19 01

19 02 19 02

19 02 19 03

19 02 19 04