Новини

Тиждень фінансів в нашому коледжі

«Хочеш бути багатим – мусиш стати фінансово грамотним»

Роберт Кіосакі.

Ми живемо у добу ринкових відносин, отже маємо бути компетентними в економічних питаннях.

Раціонально розпоряджатися власними коштами, складати та вести сімейний бюджет, правильно користуватися платіжними картками, розрізняти пастки фінансових шахраїв – володіння такими практичними навиками є об’єктивною вимогою сьогоднішнього часу.

Найважливішим компонентом духовного життя виступає система освіти, яка пов’язана з реалізацією процесу поширення знань. Вона охоплює діяльність реально сформованих суспільних інститутів, які здійснюють підготовку молоді до життя. Професійна освіта для молоді – це саме той фундамент, на якому вона повинна будувати своє майбутнє і майбутнє своєї держави.

Нажаль, більшість із нас просто не хоче розуміти однієї простої істини, що без елементарних навичок управління своїми особистими коштами, вони ніколи не стануть забезпеченими людьми, які не залежать від коливань на валютному ринку, яким не страшні різні кризи в країні і розміри тих пенсій, які можуть виплачувати державні органи.

Освіта завжди була і буде найважливішим фактором управління будь-якими суспільними змінами. Сьогодні знання, інтелект, компетентність стали найбільш вартісним та затребуваним товаром. Сучасний стан реформування системи освіти України характеризується змінами в усіх її підсистемах, ланках, галузях.

Не залишається осторонь, тримаючи руку на пульсі усіх трансформаційних змін і новітніх тенденцій економічне відділення Агротехнічного коледжу Уманського національного університету садівництва, пропагуючи необхідність соціально-економічної свідомості і культури студентства.

З 5  листопада 2018 року за ініціативи ВГО “Асоціація нової економічної освіти” в Україні  стартував «Тиждень фінансів». В рамках всеукраїнського проекту цикловою комісією обліково-фінансових та економічних дисциплін проведено ряд просвітницьких заходів, спрямованих на популяризацію фінансової освіти в сучасному суспільстві в цілому та можливості практичної реалізації набутих знань в повсякденному житті.

            6 листопада 2018 року викладачами Мельник Ю.М., Бабій І.В. зі студентами 3 курсу економічного відділення було проведено гру «Фінансовий аукціон», що продемонстрував студентам як за допомогою інтелектуального потенціалу можна швидко та без особливих зусиль примножити свій фінансовий капітал. Найбільш обізнаним та азартним виявився студент групи Ф38 Махиня Артем. Щиро вітаємо переможця!

7 листопада 2018 року викладачами Деркач Т.А., Ільчук М.Я. зі студентами 3 курсу економічного відділення проведено інтерактивне заняття-тренінг на тему: «Розрахунки в мережі Internet: зручно, просто, безпечно!?». З кожним днем дедалі більше людей користується різноманітними послугами мережі Інтернет: це просто, зручно та економить багато часу. Проте не завжди ми проявляємо обачність та дбаємо про безпеку своїх фінансових транзакцій. Відвідавши тренінг студенти дізналися про усі відомі на сьогодні шахрайські способи заволодіння коштами під час інтернет-розрахунків та отримали практичні поради, як бути пильним та не стати  черговою жертвою кіберзлочинців.  

09 11 18 01 

09 11 18 02

09 11 18 03

09 11 18 04

09 11 18 05