Новини

“Вони співали “Ще не вмерла…”

«Вони співали «Ще не вмерла…» і вмирали…
Земля тремтіла, під ногами ж твердь…
Їм янголи обличчя прикривали…
А ті під вибухи гранат ішли на смерть…

Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, спить у могилах – присвячується!
Цвіту нашого народу, його славним синам і донькам, які у розквіті сил віддають свою молодість, і, найдорожче, життя – присвячується!» – такими словами розпочався урок мужності «Цвітуть жоржини чорні в Україні».
Виховний захід відбувся 20 лютого 2020 р. у читальному залі коледжу з нагоди подій на Євромайдані та в зоні бойових дій на Сході України. Організували і провели урок пам’яті працівники бібліотеки Л.Ангарська, Г.Жулінська та викладач В.Бурлака.
Викладачі П.Л.Бенескул, Н.А.Виштакалюк, Т.В.Сенцова, О.В.Метелиця, Ю.В.Солдатов, студенти груп 12, М21, М22, М33 радо вітали шанованого гостя Віктора Івановича Груця – учасника бойових дій в зоні АТО (ООС).
Зі вступним словом звернувся до присутніх заступник з виховної роботи Петро Леонідович Бенескул: «20 лютого в Україні відзначають День героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України».
Студентам і викладачам було запропоновано відео «Небесна сотня: хронологія подій» про ті лютневі дні, які були сповнені болем, люттю, самопожертвою і відчайдушністю одних та нелюдською жорстокістю інших.
Минають шості роковини від трагічних подій на Майдані. Але, на превеликий жаль, Небесною Сотнею не закінчилися біль і страждання України, ворог хоче розділити нашу землю, змінити історію, знищити українську націю.
Присутні з власних уст почули про страшні події, від нашого гостя Віктора Груця – випускника коледжу, який захищав Донецький аеропорт, воював у Пісках, Авдіївці, і як ніхто інший знає ціну життю. Розповідь супроводжувалася відео та фото матеріалами, зробленими самим учасником з рідним братом Іваном.
Згадали і Героїв, які п’ять років тому 18 лютого загинули під час боїв за Дебальцево.
Багатьом воїнам ЗСУ, на жаль, не судилося повернутися живими, вони полягли навіки, ще зовсім молоді, але справжні герої рідної землі. Студенти на екрані побачили світлини загиблих на Сході країни випускників коледжу: В.Рижака, Д.Пожарського, О.Орлова, А.Миронюка, А.Слонського, В.Кравченка.
Петро Бенескул подякував героям нашого часу, за те, що забуваючи про страх, про біль, про безпеку, всі як один, незалежно від віку і роду занять, встали на боротьбу з ворогом.
Делегація у складі: Н.П.Николюк, П.Л.Бенескула, викладачів, працівників та студентів вшанували пам’ять випускників коледжу, що загинули під час АТО покладанням квітів до меморіальної дошки.

21 02 20 05

21 02 20 06

21 02 20 07

21 02 20 08

21 02 20 09

21 02 20 10

21 02 20 11

21 02 20 12